View Single Post
Eski 05-07-2016, 15:45   #153
heineken
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-07-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Rahmetli babam Türkiye'nin en mücadeleci hakimlerinden biriydi. Kararlarına yasal dokunulmazlık verilen Hakimler Yüksek Kurulu'nu (12Eylül darbesinden sonraki adı Hakimler ve Savcılar yüksek kurulu olarak tek çatıda birleştirilmiştir) dava etmek için uğraşmış bunu başarmış ve Danıştay'da açtığı davayı oy birliği ile kazanmış tek hakimdir. Babamın sözüdür, "Bizde kanun çıkartılmadan önce, kanunu nasıl aşarız, nasıl delerize kafa yorulduğu için başımız beladan kurtulmuyor " demiştir. Tekrar salebe dönersek, salep yumrularının ticareti yasak ama toz salebin ticareti serbest. Nasreddin Hoca'nın Türbesi gibi bir durum.

Salep yumrusundan yeni yumrular üretmek çok yeni bir şey değil dahası verimli bir yol da değil. Tohum çimlendikten sonra oluşan protokorm yapısını steril doku kültürü ortamında yapraklar oluşmaya başladıktan hemen sonra kalsiyum alginat ile kaplayıp perlit içerisine ekimi düşünülebilir. Mekanize edilebilecek bir yöntemdir. Bu yöntemde bile yumrunun hasat aşamasına gelmesi için en azından 2-3 yıl gerekir ve bu işi yapabilmek için hektarlarca araziye ihtiyaç vardır.
Sevgili hocam bugün kirazcılık da yapmak istesek, ne bileyim başka bir tür meyve de yetiştirmek istesek aynı sene hasat alamıyoruz zaten.
Öyle değil mi?
Benim anlamadığım neden hektarlarca araziye ihtiyaç duyuluyor?
50 dönümde 100 dönümde bu işi yapmaya ngel olan unsur nedir size göre?

heineken Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön