View Single Post
Eski 03-07-2016, 20:56   #152
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heineken Mesajı Göster
Her işin zorlukları, her sektörde çalışan işçilerin memnuniyetsizlikleri, bıkkınlıkları ve itirazları vardır.
Her zaman da olacaktır.
Mado nun çabasının sonuçları kötüye kullanıma açık olabilir. Bu mado nun suçu değil, yarın öbürgün üreten kişinin de suçu değil. Bu sonucun kötüye kullanımı varsa onun sorumlusu da bu kişiler değil.
Üretim lisansı olmayanın ürününün satılmasını yasaklar ve bunu denetlersen sorun çıkmaz. Ayrıca yok olmakta olan bu türü de ancak böyle kurtarabilirsin.

Tamamen destek olunması gereken bir efordur. Bu konuya burada yorum giren herkesin donanımı ve bilgisi var. Bu kesin. Ama 5 sayfa boyunca bu bilimsel gelişmeden kimsenin bahsetmemiş olması garip değil mi?
Rahmetli babam Türkiye'nin en mücadeleci hakimlerinden biriydi. Kararlarına yasal dokunulmazlık verilen Hakimler Yüksek Kurulu'nu (12Eylül darbesinden sonraki adı Hakimler ve Savcılar yüksek kurulu olarak tek çatıda birleştirilmiştir) dava etmek için uğraşmış bunu başarmış ve Danıştay'da açtığı davayı oy birliği ile kazanmış tek hakimdir. Babamın sözüdür, "Bizde kanun çıkartılmadan önce, kanunu nasıl aşarız, nasıl delerize kafa yorulduğu için başımız beladan kurtulmuyor " demiştir. Tekrar salebe dönersek, salep yumrularının ticareti yasak ama toz salebin ticareti serbest. Nasreddin Hoca'nın Türbesi gibi bir durum.

Salep yumrusundan yeni yumrular üretmek çok yeni bir şey değil dahası verimli bir yol da değil. Tohum çimlendikten sonra oluşan protokorm yapısını steril doku kültürü ortamında yapraklar oluşmaya başladıktan hemen sonra kalsiyum alginat ile kaplayıp perlit içerisine ekimi düşünülebilir. Mekanize edilebilecek bir yöntemdir. Bu yöntemde bile yumrunun hasat aşamasına gelmesi için en azından 2-3 yıl gerekir ve bu işi yapabilmek için hektarlarca araziye ihtiyaç vardır.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön