View Single Post
Eski 03-07-2016, 11:52   #13
flying dragon
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2014
Şehir: bruksel
Mesajlar: 128
Evet bu sene yaz gelmedi gibi buralara, hala cok yagis var ve gunes kendini bir gosterip bi sakliyor. Seranin son halini sizlerle paylasmak istedim.

Name:  enginar.jpg
Views: 813
Size:  60.5 KB
Enginar cicek vermek icin soguk istermis, yani seraya ekerek biraz hata ettim diye dusundum ama yine de urun vermeye basladi. Bunlar cok dayaniklli bitkiler, bu enginar iki senedir bende ve komsunun kedisi bunun kadar gezmemistir. Kis gelmeden tekrar disari alicam. Ikinci bir husus, enginarlar zararli bocekleri ve yaprak bitlerini miknatis gibi kendine cekiyor. Neyseki temizledim serayi hasereden.

Name:  domates.jpg
Views: 824
Size:  66.8 KB
Bircok cesit domates ektim yine elimdeki tohumlardan. Gordukleriniz biftek domatesi diye tabir edilen lezzetli bir tur. Agirlasan meyveleri elimden geldigince seranin tavanina bagladim. Bu sene ayrica domatesleri cok yakin ektigim icin baya sorun yasadim. Cok azman oldular, koltuklarla basedemedim. Domatesleri her budamaya girdigimde bir el arabasi dolusu yaprakla cikiyordum. Simdi doruk budama uygulayarak buyumelerini durdurdum. Seranin catisina dayanmislardi.

Name:  patlican.jpg
Views: 799
Size:  67.7 KB
Patlicanlari da cok yakin dikmisim. Insan fideyken bu kadar buyuyeceklerini tahmin edemiyor. Seneye okuyup uygun araliklarla ekim yapacagim. Patlicanlarim cicek dolu, bikac tane de patlican var dalinda ama ilk cikanlar dalinda curudu. Kufu onlemek icin serayi kukurtledim, bakalim faydasi olacak mi.

Name:  salatalik.jpg
Views: 817
Size:  65.9 KB
Gecen sene tovbe etmistim sarilicilara bulasmayacagima. Limon salataliklari gorunce dayanamadim aldim tohumunu ve yine basima ayni sey geldi. Asiri azman oldular ve her yere uzaniyolar. Diger bitkilere tutunuyolar. Burada gordugum salataliklar o kadar buyumuyor nedense. Cozemedim ben bu isi.

Name:  sera.jpg
Views: 960
Size:  70.8 KB
Bu da seranin genel gorunusu. Budamama ragmen hala orman gibi. Domateslerin arkasinda kalan cucamelon bitkilerime erisimim tamamen imkansiz hale gelmis durumda.

flying dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön