View Single Post
Eski 30-06-2016, 18:37   #103
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ruhito Mesajı Göster
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Saksı harcını yaz başında değiştirmiştim, 3-4 ay oldu. Diğer saksıyıda aynı anda değitirdiğimi düşünürsek onda bir problem yok. Acaba toprağı açıkta bıraksam ve önerebileceğiniz doğam bir ilaç yöntemi (su ve tütün karışımı yazmışlardı onun gibi) işe yarar mı böceklerin kaçması için?
Birde önceki mesajda yazdığım gibi yanlış sulayıp yanlış bir şekilde kesim yapıyorum değil mi? Dipten kesim yapmamak ve kovaya sokup çıkarmak gerekiyormuş sulamak için de. Haftada bir mi bu şekilde sulamam gerekiyor? Çok sulamaktan da böceklenmiş olablir mi? Saksının iç yüzeyince saksıya yapışmış yeşil yosun gibi şeyler oluşuyor.

Biliyorum çok şey yazdım kusura bakmayın lütfen ama zarar görmelerini istemiyorum cevabınızı bekliycem
Tütün, tütün mozaik virüsü (TMV) taşır. Aşırı derecede dayanıklı bir virüstür. Oda sıcaklığında sekiz yıl, 5°C sıcaklıkta elli yıl enfeksiyon yeteneğini korur. Orkideler için ölümcül bir virüstür. Virüs enfeksiyonu görüldüğünde, enfeksiyonlu bitkinin yakılarak imha edilmesi önerilir. Dipten kesim yapmanın bir sakıncası yok. Sonuçta, soğuklama ihtiyacı karşılandığında yeni çiçek dalı verecektir. Çok sulama böceklenme yapmaz. Yeşil yosun oluşumu gübre + ışık neticesinde olur ya olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da saksıyı karartacaksınız (aluminyum folyo sarılabilir). Saksı harcını bir tencereye koyun, harcın üzerini örtecek kadar su doldurun ve haşlayın. Soğuduktan sonra kullanabilirsiniz. Yazın3-4 günde bir, kışın haftada bir sulayın. Ayda bir gübre verin. Gübre vermeden önce saksı harcı üzerinden 1-2litre içme suyu geçirip bir önceki gübrelemeden arta kalan gübre artıklarını uzaklaştırın. Sonrasında sıvı gübre uygulayın.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön