View Single Post
Eski 27-06-2016, 10:22   #89
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Megbilgi

Bonsai yetistirenler ve buyuk kovalarda incir, elma, armut gibi agaclari yetistirenlerin uyguladigi bir metodu yazayim belki isinize yarar.

Bitkiyi delikli kovaya dikiyorlar, ikinci sene kovayla birlikte daha buyuk bir kovaya dikiyorlar. Kokler deliklerden gecerek ikinci kova icerigine ulasinca ilk kovayi bitkiyle birlikte cikarip kova disina kacan kokleri trasliyorlar ve yeniden buyuk kovaya yerlestiriyorlar.

Siz fazla gelisen kokleri boyle traslasaniz ne olur ? Deneyen var mi ? Domateslerden birisinde denerseniz enfazlasindan bir domates gider.

Bu agac yetistirenler bitkini kokleri cok gelisirse odunsu yapiyi yani govedeyi buyutur, traslarsak gucunu meyveye verir diyorlar. Bu domates ve hiyar icin de belki dogrudur.

Tarla domatesi tohumu konusunda farkli dusunuyorum. Uzerinde oynanip baska bitkiye asilanmis sera icin olan tohum yerine mis gibi Canakkale domatesi yeglerim, az olsun, sekli bozuk olsun ama kesip bakinca, koklayinca insan domates yedigini anlasin ! Hazir fide domateslerin icinden cikan dise benzer beyazlik domates yeme arzumu sifirliyor.

Buyuk para tutmayacaksa NPK 20-20-20 yerine 10-8-10 ve ya farkli oranlari deneseniz, kok ve govdeye yarayan eleent azalsa meyve tutumuna ve buyutmeye yarayan cogalsa fark olmaz mi ?

Saglicakla kaliniz.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön