View Single Post
Eski 27-06-2016, 09:35   #88
megbilgi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2014
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 263
Dün üç kök kendi üzerine yıkıldı
Ağırlık sanırım fazla geldi, yerde dar olduğu için biraz hasar meydana geldi.
Bakalım nasıl etkilenecekler...
.
Sayın kızıltan
Gönderdiğiniz yazıyı okudum. Sanırım aynı NPK etki durumu bende de oluşuyor. Suyun EC değeri çok hızlı bir biçimde düşüyor ve bitkilerde yeşil aksam çok fazla büyüyor. Muhtemel o yazıdaki etki ile azot ve potasyum alımı çok hızlı oluyor. Aynı şekilde kök kısmınında çok fazla büyüdüğünü düşüyorum çünkü saksıda keçe gibi bir görüntü meydana geldi. saksının içi kök dolu gibi

Daha önce Salatalık ve Marul da bu şekilde olmamıştı. Muhtemel domates kök ve yeşil aksamı daha fazla geliyor. Yerimin darlığı nedeni ilede bu şekilde çok fazla sıkışık bir hal aldı.

Domateslerin meyve tutumları oldukça iyi artık ucunu alarak çicek oluşumunu kesmem gerekecek yoksa salkımların beslenmesi olmayabilir. Çok fazla domates salkımı oluştu.

NPK beslemesini daha geniş alana ve daha büyük yere sahip olan birisi domates için denerse sonuçlar farklı çıkabilir. Dar alanda bile bu kadar sonuç elde ediliyor ise muhtemel geniş alanlarda çok daha iyi sonuçlar elde edilecektir. Son olarak da domates tohumu seçimide oldukça önemli tarla tipi domates tohumu kullanmayıp sera tipi domates tohumu kullanmak daha iyi olacak. ( Benim tohumlar muhtemel tarla tipi sırık domatesler... )

...

megbilgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön