View Single Post
Eski 24-06-2016, 20:13   #35
cockpit
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
Eklenecek fotoğraflarda bulunması gereken özellikler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuş dostu Mesajı Göster
Acaba bu muhabbet kuşun cinsiyeti ne lusori acaba ne?
Hoşgeldiniz Bu minik için cinsiyet belirlemede çok yetersiz , hatalı görüşler alabileceğiniz fotolar eklemişsiniz. Lütfen aşağıdaki açıklamalarımı inceleyerek yeniden foto ekler misiniz?

"Lusori" derken neyi kastediyorsunuz? Muhabbet kuşu mutasyonlarından birinin yanlış yazılışı mı yoksa başka bir konu mu? Açıklar mısınız?

Saygılarımla.

-----------------------------------------

Cinsiyet için fotoğraf ekleyecek arkadaşların dikkatine !

Genelde çok küçük yavrularda belirleyememe sorunu ile karşılaşılan cinsiyet konusunda daha sağlıklı yanıtlar alabilmeniz için fotoğrafların şu özelliklerde olmasına özen gösteriniz:

1. Yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf makinesi ile (netliğin ve kalitenin bozulmasını engellemek için fazla yakınlaştırma yapılmadan, ışık kaynağının açısı hesaplanarak, flaş kullanılmadan vs.) çekim yapılmalıdır. Düşük çözünürlüklü cep telefonları ile yapılan çekimler belirleme için yetersiz kalmaktadır.

Ve mubişinizi (zorunlu sağlık müdahaleleri dışında) ASLA avuçlayıp mıncıklamayınız. Dostluk kurmak için dostça davranmaya özen gösteriniz.

2. Kuşun ceresi, boyun benekleri önden, göz rengi/iris halkaları yandan, alın çizgileri yan ve üste yakın olarak önden ve tümü yakın pozisyonda çekilmelidir. Uygun nitelikteki foto sayılarının fazlalığı deneyimli üyelerimize kolaylık sağlayacaktır.

3. Resim boyutu, kullanılacak sitenin öngördüğünden yüksek boyuta (Mb olarak) sahipse, öncelikle uygun bir photo editor yazılımı ile ilgili kısım kesilerek boyut küçültülmeli ancak çözünürlüğü korunmalıdır.

Hazırlayan : cockpit

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön