View Single Post
Eski 23-06-2016, 13:25   #159
bayramay
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-06-2016
Şehir: bursa
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estikey Mesajı Göster
Mantar ve bakteriyel hastalıklarla mücadele öyle 2 veya 10 ilaçlama ile olmaz. Etkili koruma doğru Zaman'da doğru ilaçları doğru bir şekilde uygulama ile olur. Bu bazen bir haftada iki ilaçlama bazen de 2 haftada bir ilaçlama şeklinde olabilir. Bunda iklim, ağaçların morfolojik dönemleri ve olası salgın **** istila halleri gibi etmenler belirleyici olur. Aynı Zaman'da sağlam kafa sağlam vücut ta olur hesabı direnci yüksek güçlü gelişen stressiz ve sağlıklı bitkiler hastalıklara karşı daha korunaklıdır. Etkili bir bitki besleme de etkili bir korumada önemli faktördür.
Ağaçlarda oluşan kanser türevi oluşumlar da aslında bakteriyel ve mantar hastalıkları ile gelişen ve bulaşan türde hastalıklardır.
Sizin bundan sonra yapacağınız kültürel önlemleri yerine getirip beslenmeyi güçlendirmeniz ve iyi bir ilaçlama mantalitesi üzerine program oluşturmanız ve buna riayet etmeniz gerekir. Bunun içinde bölgenizdeki yetkin birinden destek veya danışmanlık almanız yerinde olur. Yoksa durum iyiye gitmiyor.
danışman ile görüştük ve gönderdiğim resimler ve verdiğim bilgiler ışığında hastalığın kanser değil memeli pas hastalığı olduğunu öğrendik. çok şükür ki kanser değil. ama memeli pas hastalığı da ileri derecede ağacı kuruttuğu için ayva fidanında memeli pas hastalığına etkili ilaç kullanıp hastalığı durdurmak istiyorum. hangi ilacı kullanmamı öneriyorsunuz.

bayramay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön