View Single Post
Eski 21-06-2016, 16:59   #21
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 541
en çok açanı 2 senelik yanındaki 5 senelik en büyüğü 10 seneyi gecik sanırım bana geldiğinden öncesi de var. Uygun şartlar 1 yaşına gelmeden çiçeğe geliyorlar resimlerini koyduğum bazı türleri 1 yaşını doldurmadan açtılar.

kumlu toprak kullanıyorsanız o şekilde 10 yıl geçse yine de açması çok zor. normal bahçe toprağına uygun miktarda torf karıştırarak ( Hindistan cevizi torfu koydum ) ayrıca bitkiye zarar vermeyecek şekilde yanmış çiftlik gübresi karışımı yaparsanız büyümelerindeki farkı bir kaç ay içinde görebilirsiniz.
bütün herkes kaktüse gübre olmaz dese de ben kullanıyorum ve sonuç ortada bu sene taze kuş gübresi denedim her hangi bir zararı da olmadı. zarar görmemesindeki tek sebep şerbetleme yapmadım şerbetleme ile denediğim çelik 2 gün geçmeden pörsüyüp öldü şerbetleme zarardan başka hiç bir katkı sağlamıyor şerbetleme yapmadan kullanıldığında suladıkça yavaş çözündüğü için zarar vermedi.

sulamaya da özen gösterin dediğim şekilde toprağını değiştirdikten sonra Sonbaharda. kışın Sulamayın doğal yağmur alması yeterli ara sıra aşırı şiddetli yağışlar çürümesine sebep.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön