View Single Post
Eski 20-06-2016, 10:31   #16
eneskrky
Ağaç Dostu
 
eneskrky's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 734
merhaba sayın onurksk :
Ben bitkinizin sulamadan olduğunu düşünmüyorum.Bazı bitki besin elementlerinin noksanlıkların da bitkinin yapraklarının sarardığını görürüz .Ben baktığımda daha çok demir ve azot noksanlığı olarak gördüm.Bitkinize daha önce besin vermişsiniz npk 4-6-6 (azot-fosfor-potasyum) yani Makro Elementlerin bir kısmını karşılamışsınız Verdiğiniz besinde azot olduğundan ben demir eksikliği diyorum .
Genelde narenciye Akdeniz bölgesinde yaşar .Akdeniz'deki kırmızı toprağı (Terra-rossa) bilirsiniz ; onun rengi içerisindeki demirden dolayı öyledir.Bu bölgede narenciyeler demir ihtiyacını kolaylıkla karşılar.Ama bizim bahçemizde ve saksımız da bunu sağlamak için demir ilaveli gübre takviyesi şart.Paslı çivi demişsiniz o yararlı olur ancak etkisini çabuk göstermesi için demir sülfat kullana bilirsiniz.
Birde sulamadan birkaç hatırlatma yapayım torf karışımlı bir toprak gördüğüm kadarıyla sıcaktan etkilememesi için akşam saatlerinde sulayın ,sabah sularsanız su toprakta sıcaktan etkilenecek ve bitki kökleriniz zarar görecektir buna dikkat edin Gübrelemeyi de haftada bir çok yakın. Bence 2-3 haftada bir yapın derim ) inşallah yardımcı olmuşumdur..
Burada da birkaç element noksanlıkları var
TURUNCGİL YETİŞTİRİCİLİĞİ Besin Noksanlıkları, Hastalık, Zararlıları, Bitki besleme, Yıllık Bakımı

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön