View Single Post
Eski 13-06-2016, 11:39   #1441
g.c.
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit Mesajı Göster
Serbest uçuşlar; hem kendine güveni hem ev halkı ile sosyalleşmeyi sağlar ancak sizin sağladığınız süre dışarıda henüz sakinleşmeden hemen içeri almak gibi oluyor. Süre uzatılmalı. Umarım kafese sokmak için ele almıyorsunuzdur.

Yere hiçbir zaman mama, kuşkumu vs. konulmaz. Minicik mama kapları, yeşillik takmak için aksesuarlar var. Ve bir önemli konu daha "ayna" asla ve asla olmamalı.
1- Yok hayır, ele mecbur kalmadıkça(bit kontrolü vb.) almıyorum. Parmağıma konmasını sağlayıp kafes kapısını gösteriyorum, girmek isterse kendi giriyor, istemez ise biraz daha uçuruyorum.

2- Hemen bugün mama kabı edineceğim.

3- Ayna konusunda farklı görüşler mevcut. Doğrusunun ne olduğunu inanın bilmiyorum. Kusma davranışını bir süredir gözlemliyorum ancak yalnız bir kuş olduğu için çıkarınca strese girmesinden korkuyorum. Sanırım en doğrusu bir arkadaş edinmesini sağlamak ancak hediye* olarak gelen arkadaşımızın yanına dişi alma düşüncesine eşim sıcak bakmıyor. (keza eşime hediye gelen kuşumuzdan eşim korkuyor ve 2 yıldır parmağına bile alamadı)

* Bu konuda çevremizi uyarmalıyız, hediye olarak bizim bakımımıza muhtaç bir hayvan verilmeden önce bakımını üstlenmek istiyor muyuz sorulmalı!

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön