View Single Post
Eski 13-06-2016, 02:22   #85
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cliocu Mesajı Göster
Selam 110 metre uzunluğundaki bahçemi sulamak için artezyen den 1 tonluk su deposuna suyu da dolduruyorum. 3/4 hortum ile sulayacagım. Düz tarla eğim yok.depo yarım metre yüksek.ne tür dalgıç pompa tavsiye edersiniz.depo bahçenin tam ortasında 50 m hortum ile sağa ve sola gidilerek 65 tane meyve ağacı sulanacak.piyasadaki einhell cat power max extra tarzı 400 500 w lık ürünler iş görür mü
Konunun yabancısı olduğunuz belli.

Artezyen denilen kuyuda, su kendi basıncı ile herhangi bir enerji ve pompa kullanımına gerek olmaksızın yüzeye çıkar.

Buna göre kuyunuz ya derin kuyu ya da keson dur. Eğer keson ise ve derinliği 5 metre civarında ise ismini verdiğiniz o pompalar iş görebilir. Kuyu derinliği 8 metrenin üzerinde ise farklı tür dalgıç pompa gerekir.

Derin kuyulara konulacak pompaların debi ve basma yükseklikleri aynı marka altında bile olsa farklı tip ve modeller gerektirir.

Kuyunun derinliği, statik ve dinamik seviyeleri ve debisi bilinmeden pompa tercihi yapılamaz. Bu Bilgileri verebilirseniz belki yardımcı olabilirim.

Sulamayı doğrudan dalgıç pompa ile kuyudan mı? Yoksa 1 tonluk depoya dolan sudan mı yapacağınızı belirtmeniz şart. Depodan yapacaksanız depoya bir hidrofor motoru daha koymanız gerekecektir.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön