View Single Post
Eski 12-06-2016, 00:27   #737
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Kuzey Koy F1 dediginiz cesitle Kopek Hayasi arasinda hem meyve sayilari hem de meyve agirliklari (kok basina toplamda) bakimindan bir karsilastirma yapip soyler misiniz, hangisi daha verimli?
Sayın birnefestoprak; domatesler halen olgunlaşmadığı için toplayıp tartım işini yapamadım ama şuana kadar gözlemlediklerimi aldığım notları sizlerle paylaşayım.

Alakır etlisi; kesinlikle mükemmel bir çeşit bol döküm ve çiçeklenme yaptı, 1.5 karış arayla salkım yapıp bol çiçeklenme ve domates tutumu yapıyor, her salkımda 7-8 adet domates yapıyor, salkımın sapa yakın çiçekleri hemen meyveye dönerken sapın ucundaki çiçekler daha geç meyveye dönüyor her salkımda 1 2 adet çiçek meyveye dönmüyor ama çiçekte düşmüyor salkımda duruyor, domates tipi ucu sivri ve hafif uzun, şekli gerçekten de haya gibi, gözlemlediğim kadarıyla domatesler susuz ve çok etli. Alakır etlisinin koltuk altı yaprakçıklarını topladım ve kökün dibindeki bir koltuğu bıraktım ve onuda büyüttüm amacım domates yapısı küçülecek mi ya da şekli bozulacak mı diye ama hiç bir bozulma meydana gelmedi. Benim tahminimce bir kök en az 6-7 kilo domates verebilir, F1 olmamasına rağmen mükemmel bence.

Kuzey köy f1: 2 yıldır ekiyorum oturak diye geçiyor ama sırık olarak yetiştiriyorum, domatesi az çekirdekli oval ve boğumlu, etli çeşit. Tipik köy domatesi, ince kabuklu rengi turuncu gibi, koyu kırmızı bir rengi olmuyor. Salkımda 3-4 adet oluyor genelde salkım aralığı çok uzun ve çiçek dökümü çok yapıyor bazı salkımlar da domatesi olmadığı oluyor. Sanırım bu çeşit tohumda bulunan bir hastalığa sahip yaprak uç kıvrılmaları yapıyor yani virüs kaynaklı hastalığı mevcut. 2 fideden birinde gözlemledim, verim konusunda çok verimli diyemem ama kök başına 3-4 kilo zor veriyor.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön