Konu: Brokoli
View Single Post
Eski 26-08-2007, 23:24   #25
Oyaman
Ağaç Dostu
 
Oyaman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: DAVUTLAR
Mesajlar: 715
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eyüp1 Mesajı Göster
15 gün önce brokoli tohumu çimleyip kapalı bir yere koydum. Üç gün sonra çimlendiler. Dördüncü gün violleri açık araziye çıkardım. Akşam gittiğimde bütün fideler ölmüştü. Geçen hafta tekrar çimledim ve kapalı bir yere koydum,yine üç gün sonra çimlendiler. Fakat onları hala kapalı,güneş görmeyen bir yerde tutuyorum ve ara sıra güneşe çıkarıyorum. Literatürde fidelerin yerlerine dikilecek hale gelmesi için 30-40 günlük bir süre öngörülüyor. Bu kadar süre beklemem mi gerekiyor? Ya 3-5 dönüm brokoli ekmiş olsa idim?
Bu işin mutlaka bir pratik yönü olmalı. Yoksa brokoli fideleri 30 gün kapalı yerlerde tutuluyor,sonra esas yerlerine mi şaşırtılıyor?
Eyüp bey geçen sene Ağustos başında geniş bir kabta tohumları çimlendirdim.10 cm. boya geldiklerinde orta boy siyah naylon şaşırtma torbalarına aldım.(torf+toprak+gübre)en az 45 gün şaşırtma torbalarında kaldı .bu süre zarfında fideler öyle güçlendiki toprağa aldıktan sonra çok hızlı bir şekilde büyüdüler ve çok iyi ürün verdiler.Şaşırtma torbalarında uzun süre bekletmemin sebebi sadece bahçemdeki yazlık sebzelerimin ürün vermeye
devam etmesi idi.
Kısacası yer darlığından bilmeyerek literatüre uymuşum ve sonuç mükemmeldi.

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön