View Single Post
Eski 07-06-2016, 21:54   #36
yurtsever
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Turşuyu nasıl kurdunuz? İçindekileri yazabilir misiniz?
Ayrıntıları hanımdan alabilmek için cevap vermekte biraz geciktim,özür dilerim.

Kavanoz 1.5 litrelik.İçinde 2 büyük 1 tanede küçük yumurta var (anlaşılan yeniden turşu yapmak gerekmeyecek )

3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 avuç nohut
1 su bardağı ev yapımı elma sirkesi ( meyvelitepe sirkesi )
Üstüne klorsuz su
En üstte 2 acı biber ve nane (maydanoz da olurmuş)

1 gün ağzı açık bekledikten sonra suyu tamamlanıp kapatılmış.

15 gün sonra tadına bakacakmışız..

yurtsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön