"Aşırı Azot kullanımında
Güçlü bitki, iri bitki oluşur, bitkinin gövdesi kalınlaşır, yapraklar irileşir.
İri meyveler ve meyvelerde boşluklar oluşur.
Meyvelerde yumuşama görülür.
Lekeli olgunluk (Blotchy Ripening) görülür.
Toplam ürün miktarında artış olur.
Sonuç olarak aşırı azot kullanımında;
genel olarak VERİM ARTAR, KALİTE DÜŞER.
Aşırı Potasyum kullanımında
Normal yapıda bitki oluşur ve sınırlı büyüme görülür.
Meyveler düzenli ve küçük oluşur.
Meyve sertliği artar ve raf ömrü uzar.
Daha iyi meyve rengi oluşur.
Daha iyi tad, lezzet ve aroma oluşur.
Toplam üründe azalma olur.
Sonuç olarak aşırı potasyum kullanımında;
Genel olarak VERİM AZALIR, KALİTE ARTAR"
İlk verdiğim bilginin tamamını kaynağından aynen kopyalayıp paylaşmak istedim. Bir öngörü sağlayabilir.
|