View Single Post
Eski 01-06-2016, 12:07   #16
david72
Ağaç Dostu
 
david72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 392
Sayın gececı bence toprak karışımınız yanlış değil ancak ağacınızın sulama rejimini kendiniz belirleyeceksiniz. Torprak üstüne koyduğunuz yosunlar toprağı çabuk kurumaya karşı koruyacaktır, bu güzel ancak yosun da devamlı nemlilik ister ve güneşte çabucak kururur. Onlar için devamlı sularsanız ağacınızın kökleri çürür buna dikkat edin.
Anadalları telle yönlendirmek istemişsiniz ama işe yaramamış gibi görünüyor, onların yerine dal aralarına çubuklar koymayı deneyebilirsiniz. Bundan sonraki en önemli yapılması gereken hususu söyleyeyim; bu ağacı seneler sonra bir bonsaiye dönüşmesine yardımı olacak tek şey şu an için onu öldürmeden yaşatmak olacak. Bir sene boyunca sağlıklı şekilde bakın, ellemeyin, tellemeyin, gübrelemeyin, saksısını değiştirmeyin sadece yaşatın. Seneye yapılacaklar konusunda tecrübeli üyeler yardımcı olacaklardır nasıl olsa.
Diğer yandan saksınızı ve kompozisyonunuzu beğendim, çok dingin bir havası var. Kompozisyona ufak bir bank, kulübe. belki akan su ( yapay tabi) koyunlar gibi objeler eklerseniz çok daha güzel olacak.

david72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön