View Single Post
Eski 01-06-2016, 08:21   #11
gececi70
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2016
Şehir: Muş
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
gececi70.
Kimsenin beğenmemesi veya umursamamasından dolayı yorum yazılmamış olduğunu düşünmeyin. Siz daha bonsai'ye yeni başladınız doğal olarak heyecanlı olmanıza karşın temel hataları çok kolay yapabilmektesiniz. Fakat bu sizi yıldırmasın. Ağacınızda yaptığınız tüm işlemler zamansız ve yanlış olmuş. Merak etmeyin bende ilk başladığımda sizin ağacınıza benzeyen tasarımlar yapmıştım.
Eleştirimizi acımısızca yaptıkta çözüm yolunuda verelim değil mi? Öncelikle bonsai sitillerini ve bonsai kurallarını iyice inceleyin. İnternette bonsailerle ilgili sayısız video var, hatta bazıları eğitim videoları. Bu videoları defalarca izleyin. Özellikle bonsai sergi videolarını çok izleyin. Telleme, budama gibi tekniklere çok kafa yorun.
Tüm bunları bir anda zaten öğrenemezsiniz, zamanla olacak. Üstelik öğrenseniz dahi hemen bonsai yapabileceksiniz demekte çok doğru olmaz. Sizin içinizdeki yaratıcılık var mı, yok mu? O da önemli. Şimdi diyebilirsiniz ki; ammada çok olumsuz ve engel çengel şeyler yazdı bu adam. Bunları size yazıyorum çünki aşamalar hemen hemen herkes için aynı. Üstelik bunları zamanla, tecrübelerle içselliğinizde sindire sindire öğrenmeninde bir tadı olduğunu söylemeliyim. Genelde herkes çok büyük bir heyecanla ve şevkle bonsaiye başlıyor. Kısa zaman sonrada yol ayrımına geliyorlar; ya kararlılıkla "devam" veya "ooffff çok sıkıldım ammada zormuş, şuradan hazır bir tane alırım keyfime bakarım" diyenler.
Unutmayın aslında şekillendirdiğiniz sadece ağaç değildir, ağaçla birlikte kendinizide zaman içinde şekillendiryorsunuz bu sanatta.
Sevgiyle kalın.


Çok teşekkürler. Kesinlikle olumsuz yorum olarak görmem. Zaten birsürü eksik ve yanlış şeylerin olduğunu biliyorum bonsaimde. Öncelikle büyük ağaç bulmada sıkıntı çekiyorum. Büyük ağaç bulsam da çok uzun oluyorlar onları kesitiğimde acaba tekrardan filizlenecek mi? Bunu nasıl yaparım onu bilemiyorum. Ben biran önce böyle bişey yapmak istedim. Acemilik eseri diyelim. Aslında büyük saksıda kök gelişimi için uzun süre bekletmem lazımdı. Dediğim gibi büyük ağaç alıp onu kestiğimde gövdeden, nasıl tekrardan filizleneceğini bilemiyorum. Kesilen yer açıkta kalmamalıymış. Oraya bişey mi sürülüyor? Yoksa oraya dal ekleme mi yapılıyor aşı gibi bilmiyorum. Bu konuda da aydınlatabilirseniz sevinirim

gececi70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön