View Single Post
Eski 26-08-2007, 00:31   #11
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Billur Hanım arkadaşınız doğru söylemiş aslında. Rahmetli anneannem, erişteyi çok güzel yapardı. Sadece yumurta, tuz ve alabildiği kadar un ile yoğururdu. Yufkaları erişte için olabilecek makul bir kalınlıkta açıp temiz bir bezin üstünde tüm yufkalar açılıncaya kadar bekletirdi. Bu sırada hafifçe kururdu yufkalar, keserken yapışmazdı. Sonra kesebileceği kadar yufkayı üst üste koyup keserdi. Kenarlardan çıkan parçaları da gelişigüzel kesip, hiç kurutmadan hemen o gün haşlayıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerdi ve en üste de kırmızı biberli yağı gezdirirdi. Adına da yalancı mantı derdi. Biz de bayılarak yerdik.
Bu arada bir dipnot: su böreği de aynı hamurdan oluyor. Sırf yumurta ile hazırlanan hamurdan yufkalar hazırlanıp, kaynayan suya atılıp 2 dakika kadar haşlanıp, süzgeçle alınıp, soğuk su dolu bir kaba atılıyor. Yani erişte hazırlarken, aynı gün su böreği de yapabilirsiniz


Düzenleyen limon : 26-08-2007 saat 00:36 Neden: ekleme
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön