View Single Post
Eski 25-08-2007, 23:13   #10
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Madem ki söz konusu olan günkurusu yufka, erişteden artan hamur ile yapılmış; ben erişteyi çok seviyorum ama hamurunu yoğururken neler katıldığını bilmiyorum malesef.. Bir dostum hamur kabına 3 yumurta kır, alabildiğine un ekle işte sana erişte hamuru dedi de, bende yumurta kokarsa diye denemedim.

Günkurusu yufka yapıldığı gibi, erişte hamurunun nasıl yoğrulduğunu öğrenirsem sanırım şu yazın son sıcak günlerinde balkonda kurutabilirim kışa hazırlık döneminde..
Bilgilerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.. ( Özellikle Nevsune Hanım neredesin?)

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön