View Single Post
Eski 29-05-2016, 20:54   #1152
Hikaru
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 4
Merhabalar,

Öncelikle ellerinize, emeğinize sağlık Sn AizoaceaeFAN.

Bahçeniz ne kadar da görkemli maaşallah!

Yeni bitkilerle bizleri tanıştırdığınız için teşekkür ederek başlamak isterim.. Genel olarak bahçe-bitki seven ben, sukulentlerle ve mesemblerle tanıştığımda bayıldım!

Sn Taner Angay'ın serasını ziyaret ederek aldım birkaç adet (Taner bey bir cümle içerisinde size de değinmişti.. ) Sukulentlerimin 2 yıl geçmesine rağmen minik filizleri var ancak hala çiçek yok.. Bir iki tanesinde tomurcuklanma oldu ve daha çiçek açmadan kurudu.. Birkaçını da kaybettim ne yazık ki..

Bu siteyi önceden keşfetmiştim ancak sizin sayfanızı görebilmem ancak bugüne oldu ve bahçenize hayran kaldım!!

Larryleachia'ları, Pseudolithos'ları çok beğeniyorum; Erzurum gibi bir yerde çiçek açtırtabilmişsiniz; kutlarım.. İmrendiğimi de söylemeden edemeyeceğim doğrusu.. Conophytum burgeri ise bir ayrı güzelmiş..

Bu arada, 887 sonu ve 888 tamamında olanların adı nedir acaba? Yukarıda baktım ama göremedim; 2 ad gördüm, arama motorundan görseller kısmına baktım ancak sizin fotoğraftaki çiçeğin birebir aynı değildi.. Bir de 1073'teki sarılmış sarı renkli çiçeği olan nedir? İlk kez görüyorum ve çok beğendim.. Aynı mesajda 4. fotoğrafta kadraja giren dionaea da gözümden kaçmadı; ne kadar da sağlıklı ve kapanları kocaman gözüküyor!!

Muiria hortenseae'lar da çok güzel gözüküyor.. Dilerim en kısa zamanda derleminize (koleksiyon demek istemedim) ekleyebilirsiniz.

Bu arada sormadan edemeyeceğim; lithopslar için Taner Bey mayıstan itibaren sulamamamı, ekimde sulamaya başlamamı söylemişti, yanlış mı anladım acaba? Siz yazın sulanmasını önerdiğinizi okudum, aydınlatabilir misiniz?

Bitki seven, hele hele sukulent ve mesemblere hayran olan biri olarak dilerim bir gün sizin bitkilerin sayı olarak %1'i kadarına ancak sağlıklı ve nadir olanlarına sahip olabilirim..

Keşke başkalarına da ulaştırabilseniz..

Saygıyla.

Hikaru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön