View Single Post
Eski 27-05-2016, 19:46   #86
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Geçen sene tıraşım bitti berbere benim saçları bir torbaya alalım dedim. Hayrola abi ne yapacaksın saçı dedi, domuz savarmış dedim. Bahçede bir çuval parçasına koydum hepsini astım orta yere. Domuz ailesi komşunun iki köpeğine de aldırış etmeden talana gelmişler bir kaç gece. Saç kokusunu taktıkları yok. Sonrasında bahçeye ışıklı çakar astım ( balık malzemecilerinde satılıyor, pille çalışan, gün batarken otomatik yanan sönen bir alet- 15 tl. ederi) onun faydası oldumu bilemiyorum daha sonra gelen olmadı. Bahçenin alt kısmında çalışıyorlar ve deşmelerini anlatmak zor. Bahçenin o yanı alt üst oldu ama işe yaradılar toprak hayli havalandı.

Bizim sebzeler üst kısımda evin yanında oraya gelemiyorlar komşulara avlanmak korkusuyla. Benim de tek endişem bu hayvanlar eğer sebze kısmına girerlerse tek domates yiyemeyiz.
Yukarı kısma uğramalarına saç veya ışıklı çakar hangisi mani olduysa iyi olmuş. Sadece domates değil ekili neyiniz varsa hepsi talan olurdu yoksa. Çünkü bu hayvanların hiç bir şeye perhizi yok. Ne bulurlarsa yiyorlar. Yemediklerini çiğniyorlar veya yeni sulanmış yerleri kazıp solucan falan ararken bitkileri topraktan söküyorlar. Üstelik de alınan tedbirlere de çok çabuk alışıyorlar. Tüplü patpat,radyo,ışık, kükürt serpme,köpek bulundurma falan hiç birini takmıyorlar..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön