View Single Post
Eski 23-05-2016, 22:02   #27
nuaymu
Ağaç Dostu
 
nuaymu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2015
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 275
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Clematisler harika. Gelecek yil daha da guzel olacak. Bence bahçene sakayikta ekmelisin. Ama gercek sakayik yani peonies turu. Büyüyüp cicek açması zaten bir kac yil suruyor. O yuzden simdiden alıp kalici yerine ekmen daha iyi olur diye dusunuyorum.
Sayın abk, harikasınız

Ağaç şakayık diktiğim ilk kalıcı çiçekti. Yıllar geçtikçe güzelleşeceğini okuduğumda karnıma ağrılar girmişti zira henüz bahçenin telleri bile çekilmemişti. Sonunda kararımı verdim ve bir tane kök aldım, o kış, şubat ayıydı sanırım, bahçe günlüğü tutmuyordum o vakit, önce karı küredik ve tarif edildiği şekilde şakayık rizomunu gömdük.

Bahçemiz orman sınırında, dolayısıyla karda bazen geyik izleri bazen tavşan izleri buluyorduk gittiğimizde. E şimdi o şakayıka ne olacak, avcılar da geziyor haliyle, yerini unutmak da var... derken o karda uygun boyda üç büyük ağaç direk bulup çevrelemiştim. Ellerim mosmor olmuştu ama değer Ne yeri kayboldu ne de başına bir kaza geldi böylece.

Çiçeklerini açtığında paylaşmak istemiştim, şu anda tomurcuk halinde

Name:  13 mayıs 2016, cuma3.jpg
Views: 1822
Size:  48.4 KB

Lakin bir sorun var, tomurcuklara karıncalar üşüşüyor, geçen yıllarda fark etmemiştim, bu bir sorun teşkil eder mi? Bir şeyler yapmak gerekir mi?

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön