Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi riton
Yanıtınız için çok teşekkürler. Şevketi bostan çok sevdiğim bir yiyecek ancak burada (Nevşehir'de) bulma olanağı olmadığı için kendim yetiştirmeyi düşündüm. Buraların iklim şartlarında deneyeceğim.Konya'da deneme ekimleri yapılmış ancak sonuçlara ilişkin bilgi edinemedim. Temmuz ortası 30 metrekare alana ekim yapacağım. Gelişmeleri gözleyerek paylaşmak isterim.
Yaprakları salatada kullanmanız da ilginç. Dikenleri sorun oluşturmuyor mu?
|
Sn riton umarım başarılı olursunuz. Dikenli gibi görünen yaprak kenarları sert olmadığı için herhangi bir batma, çizme
vb. olumsuzluğu yok. Zaten salataya çiğden koyduğumuz 2-3 yaprak en körpelerinden seçtiklerimiz. Tadı oldukça acımsı bir tat. İçerdiği değerli maddeler nedeniyle yurt dışında oldukça yaygın kullanımı var. Bizde sadece kök kabukları kullanılmakta.