View Single Post
Eski 21-05-2016, 14:55   #33
Jezebel
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Kara Lahana Çorbası

3 demet kara lahana
Bal kabağı 2 dilim
2 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi salca
su
1 cay bardagi misir unu
1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
1 su bardağı mısır konserve
Tuz, karabiber ,kırmızı biber.
Arzuya göre kuyruk yağı

1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin.Kabaklar soyulup haşlayıp ezin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanaları lave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda kabağı ilave edin. salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin
Kuyruk yağı olmayan tarif bu sanırım.
Bundan feyz alıp ömrümde ilk defa 50 yaşımda bir kara lahana çorbası yapacağım umarım buna değer
Ta Toskanalardan tohum getirtip yetiştirdim, artık tadına bakayım

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön