View Single Post
Eski 18-05-2016, 09:49   #18
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ekom84 Mesajı Göster
Sizin sistemde benim ki gibi damda açık alanda, Benimki için dostlar betonun ısınmasından dolayı aşırı sıcaklarda bitki sistemin çok fazla ısınacağını, sulama borularında kaçaklar olacağını belirttiler. ben Gölgelendirme filesi kuracağım, Kahramanmaraş adana ya yakın neredeyse birbirine benze iklimler siz ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz.
Sayın ekom84 merhaba,
Yalnızca gölgelendirme filesi işe yaramaz. Zira gölgelendirme filesi beton tabanın ısınmasını engellemiyor. Geçen yıl terasta yaptığım durgun su çalışmasında, üstlerinde en sık gözlü gölgelendirme filesi olduğu halde, Temmuz ayında bir gün, saksı besin ile dolu olmasına rağmen bitkilerimin solmaya başladığını görünce köklerde bir sorun mu var acaba diye bakmak için açtım ve suyun neredeyse kaynamak üzere olduğun gördüm. Elimi dahi sokamıyordum suyun içine.

Beton zeminlerde yerden gelen ısı çok fazla. Bu yüzden, bu yıl her saksının altına 3-4 cm kalınlığında mantolama köpüğü koyacağım. Hatta garanti olsun diye onun da üstüne bir tahta parçası koymayı düşünüyorum.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.


Düzenleyen malbman : 18-05-2016 saat 11:46 Neden: Yazım hatası (mm-cm)
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön