View Single Post
Eski 18-05-2016, 03:31   #6
Ferhat Ozdemir
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-03-2011
Şehir: Texas/Houston
Mesajlar: 61
We Uzak kontrol ve goruntuleme web arayuzu.
Sayfayi incelemek isteyen arkadaslar ozelden mesaj atarsa linki verebilirim.

Gelelim eksik ve hatalara.

Sistemde suan besin ve asit tanklari aktif degil. Mevcut sistem besin eklemesi icin hava basinci uygulayip checkvalve ile kontrol ediyordum, lakin sistemi ilk aktif ettigimde besin sistemi duzenli islerken, ortadaki besin tankina bagli checkvalve sizdiriyormus. Belli araliklarla 5 er mil koymasi gerekirken, tek seferde 500ml eklemis. EC degeri otomatik olarak 5.40 lara yukselmis. Durumu farkeder etmez mevcut suyu damacanalara aldim. Lakin 3 damacana su bosaltmama ragman sistem ancak kendine gelebildi.
Bitkiler o an tepki vermese de ertesi gun kendilerinden gecmislerdi. Biberlerin yapraklari suzgece dondu. Bir kac gun sonra toparlamaya basladilar.

Bu yuzden hava basincli besin takviye isinden vazgectim. Onun yerine vakum pompa aldim, onlari onumuzdeki hafta sisteme ekleyecegim insAllah.

EC ve PH olcumu
Ekranlarda dikkat etmissinizdir, PH yuksek gosteriyor. Kullandigim devrelerden dolayi problar birbirini etkiliyor. Gerci uretici firma da elektronik isolator kullanmasini tavsiye ediyor. Ben kullanmamistim, goruyorum ki kullanmak gerekiyormus. EC olcumu dogru yapiyor, EC probunu sudan cikarinca PH de dogru olcum yapiyor.
Suan icin yeni devre malzemelerim ve cizimlerim hazir, insAllah onlari da onumuzdeki hafta yaparim.

Sistem tamamen biter, sorunsuz calisir ise, siz degerli arkadaslarla, tum kaynaklari paylasirim insAllah.

Selam ve dua ile.

Eklenen Resimler
 
Ferhat Ozdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön