View Single Post
Eski 18-05-2016, 00:29   #14
hdhd06
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-03-2015
Şehir: ankara
Mesajlar: 38
bu yılki sistemin çalışır hali.

herkese tekrar merhaba. bu yıl biraz daha amatörlükten çıkmak istiyorum çünkü bir ekonomist olarak topraksız tarımın geleceğine inanıyorum.. geçen sene aşırı amatörce olan üretimimize rağmen ( ve bize rağmen ) aldığımız ürünler bize şevk verdi.. bu yıl inşallah sistemde kaçak olmamasına ve rüzgara karşı dirençli bir sistem yaptım. tabi biraz daha derli toplu ki bu beni ev ahalisinin tepkilerinden koruyor

başlamadan önce belirteyim arduino siparişlerimi aliexpress sitesinden verdim. gelmesi 1 ayı bulur tahminimce ve benim öğrenmemde biraz sürecektir tabi. ancak bu hevesimi koruyabilirsem çok ucuza basit bir sera bekçisi yapabileceğimi düşünüyorum. kademe kademe geliştirerek başarılı olduğum taktirde o projemi buradan paylaşırım.

gelelim akan su sistemime ;
gelen olarak bahsedeyim 3-4 sırık domates ve 3-4 salatalık var. 2 patlıcan
10 -12 çilek , 10 kadar altın çilek , 5-6 tane biber var. bunların yanında geçen sene kullandıpım kasalarda hidroponic denemelerimde var. bunlarda 13-14 fide var toplamda.
Name:  genel1.jpg
Views: 850
Size:  71.7 KB

farkettim ki terasımda aşırı rüzgar bitkilerimin eğik büyümesine yol açıyordu. bende görüleceği üzere biraz amatörce etrafını kapladım. rüzgarı kesiyor
Name:  amatorsera.jpg
Views: 893
Size:  32.8 KB

altın çilek; laf aramızda altın çilek yaprağı kadifemsi bir yapıda dokunma hissi var. tabii çok dokunmamak lazım
Name:  altın1.jpg
Views: 935
Size:  69.6 KB
sisteme uyum sağlayıp hızlı kök salan domatesler ;
Name:  kokdoma.jpg
Views: 892
Size:  70.4 KB
önceleri ön taraftaki 70 lik borulara dikmiş olduğum ve kısa surede pişman olup 100 luk borulara ve hidroponik denememe taşıdığım biberler. besini tüm sistem sevdi kökler çok hızlı büyüyor.

Eklenen Resimler
 
hdhd06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön