View Single Post
Eski 17-05-2016, 01:10   #68
yasminq1
Yeni Üye
 
yasminq1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
Sayın nakkaş sarmaşığı sevenler; bu bitkiyle mart ayının sonlarında çok tesadüfi bir tanışmayla karşılaştım. Nasıl bir zariflik, nasıl bir incelik bu? Rabbim neler yaratıyor.
Soğuk bir havaydı, yağmur çiseliyordu. Cep telefonum ısrarlı bir şekilde çalıyor, bir elimde alışveriş poşetleri, bir elimde şemsiye. Bir bahçe tolunun yanına poşetlerimi bıraktım. Arayan annemdi. Konuşurken gözüme minik, uçuk mor mu, pembe mi, beyaz mı desem bir bitki çarptı. Anne dedim burda çok güzel birşey var) Anneme resmini çekip yolladım. Ne yapsam, nasıl etsem bu çiçek benim olmalı! ))) Adını bilmediğim çıtır şey! Dokunsam mı, ya ona zarar verirsem? Uzunca iki dalını kopardım. Allahım affet beni Alış veriş poşetinin üstüne yavaşça bıraktım. Üzerinde bir sürü minik minik çiçeği vardı. Eve gelir gelmez su dolu bir bardağa koyup salonumun sehpasının üstüne yerleştirdim. Bir ara yaprakları sararıyor gibiydi. Aldım camımın önüne koydum orada dökülen çiçeklerin dip kısmı tohum verir gibi olmuş. Bir gün bir baktım bardaktaki su yok olmuş. Hemen tekrar su doldurdum. Aaa bir de ne göreyim? İncecik saç telinden de ince, bir sürü kök salmış. Çok mutlu oldum.

Şimdi sizlere bir kaç sorum olucak izninizle...
Bu çiçeği ben salonumda yaz-kış yetiştirebilir miyim?
Nasıl bir toprak ve nasıl bir saksı ister?
Evim çok güneş almıyor, kuzey ve batı cephesi, yarı aydınlık anlayacağınız. Böyle bir ortamda yetişir mi?
Umarım sorularımla sıkmadım sizleri.
Cevap ve önerilerinizi heyecanla bekliyorum. Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olacağım. Saygılarımla, bol nakkaşlı günler...

yasminq1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön