View Single Post
Eski 15-05-2016, 14:44   #8
cockpit
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nonstop Mesajı Göster
Merhabalar, ben Balıkesir'de yaşıyorum. Geçenlerde ucuz olduğunu görünce dayanamadım sanırım 40 litre kadarlık dikdörtgen bir saksı aldım. Buradaki pazarda çok ucuza köy domatesi, biberi vs. Satılıyor. Her türlü sebzemi köylü pazarından alıyorum. Balkonumda fesleğen ve bir kaç kök te çileğim var. Eşim önce balkonda bir şeyler yetiştirmeme çok kızıyordu ama bir kaç tane çilek yedikten sonra mutfak balkonunu sana verdim, istediğini yetiştir dedi. Sanırım bu saksı çilek için fazla büyük. Bu mevsimde ve seneye bu saksıya ne ekebilirim. Sizlerden bir fikir almak istedim. Aslında aklımdan biraz ahududu ve böğürtlen dikmek de geliyor ama kararsız kaldım. Birde böğürtlen ve çilek birlikte diksem aynı saksıda olur mu? Çünkü çilek sürekli sağa sola kolunu uzatıp duruyor.
Merhaba

sorunlarıMdan birine yakalanmak üzere olan bir üyemizi görünce naçizane uyarayım dedim. Yetersiz mekanlarda; fidanın yeri toprak, fidenin yeri saksı olmalıdır genelde. Bahçem de olmasına rağmen kısılıp kaldım. Saksılardaki meyve fidanlarım

Sayın nonstop, öncelikle ahududu konusunda ben de aynı hataya düşmüştüm. Sayın "lonicera" da o saksı (25 lt.) küçük demişti. bu başlıktaki 1687 no'lu mesajım daki 3 adet ahududumun gelişimlerini inceleyeniz lütfen. Saksının yan taraflarında konumlandırılan 2 adet ahudududan biri hemen hiç gelişmedi, biri ise çok sinameki. Ortada sayılabilecel olanın ise üzerinde çok sayıda henüz yeşil meyve var, gayet iyi halde. Zorda kalınırsa 1 saksı=bir fidan diye düşünmek gerek. Saksılardaki fidanlarımdan çoğu güzel gelişiyorlar (erik hariç) ama sonbaharda çözüm bulmam gerek. Zaten ahududu ve böğürtleni budamazsanız veya çok köklendirirseniz mutfak balkonunu sizi pişman eder izin veren hanımefendi

Size tavsiyem; o saksıda, ya kısa sürede ürün alabileceğiniz çeşitte bodur meyve fidanı ya da mevsimlik sebzelerle (şu an domates, biber...) başlangıç yapmanız, hem eliniz alışır hem de neyin nasıl ne ne zaman abartılmış olacağını görürsünüz.

Balkon için 25 lt.lik saksılar, asılabilen, şekilli konumlandırabileceğiniz uzun 10? lt.likler daha ideal bence. Aslında balkonlarda sebze/meyve yetiştiren arkadaşların konu başlıklarını incelerseniz hem sorunlarını hem de görsellerini değerlendirmiş olursunuz.

Saygılarımla

cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön