View Single Post
Eski 13-05-2016, 23:28   #61
Gardenias
Ağaç Dostu
 
Gardenias's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 237
Bu arada Isparta Gülü'nü, dahili olarak, yiyecek ve içeceklerinizde kullanmanın, inanılmaz bir şifa kaynağı olduğunu da belirtmem gerek...
Uluborlu'da eskiden 100 yaşının üzerinde olan pek çok insan yaşar ve bunlardan çoğu her gün ama hergün ,yaklaşık neredeyse 2500 m. yüksekliğe sahip olan Kapı Dağı'nın yaylasına davarları çıkartıp, otlatıp, akşama doğru da Uluborlu'ya geri dönerlerdi.
100 yaşını aşmış bu insanların artrit başta olmak üzere hiçbir sağlık problemi yoktu.(Kalp damar hastalıklarına pek rastlanılmıyordu.Çok et-süt vs.tüketilmesine rağmen..(Isparta Gülü'nün müthis Anti-enflamatuar etkisi).100 yaşını aşmış bu hanımların ciltleri kırışıksız,pembe beyaz,son derece sağlıklı bir vaziyette ve genç kız cildi gibiydi...(Isparta Gülü Mucizesi...)
Eskiden Uluborlu'da,sabah çay demlenecekken içine hemen koku versin diye bir avuç kurumuş Isparta Gülü yaprağı konurdu.(Tabii aslında kokulu olsun diye koyuyorlardı, ama Isparta Gülü'nün kendilerini ne kadar sağlıklı tuttuğunun belki de farkında değillerdi.)Tüm tatlılara Isparta Gülü konurdu.(Keklere ,şıralı tatlıların şuruplarına vs.vs.) Zaten gülün yağı evlerde kendi buldukları yöntemleriyle hemen kolayca çıkartılıp, buzluğa konup, gereğinde kullanılmak üzere saklanılırdı.
Bugün de Isparta'lı hanımlara dikkat ederseniz ciltlerinin inanılmaz güzel olduğunu farkedersiniz...
Uluborlu'da çok miktarda yaşlı vardır, çünkü yaşam süreleri oldukça uzundur.
Isparta Gülü'nü dahili olarak tüketmek henüz daha keşfedilememiş olan pek çok özelliğiyle inanılmaz bir sağlık ve şifa kaynağıdır.İnsanı güzelleştirmesi de cabası...Belki de bu yüzden doğada bütün böcekler, hayvanlar güle akın ederler.Çünkü onlar biz henüz kıymetini tam idrak etmesek de Isparta Gülü'nün ne kadar şifalı olduğunu biliyorlar..

Gardenias Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön