Konu: Katmer
View Single Post
Eski 24-08-2007, 19:27   #1
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Katmer

katmer

Un, su ve tuzla bildiğimiz mantı hamuru yoğuralarak, bezelere ayrılıp dinlendiriliyor. Mantı yufkası kalınlığında açıldıktan sonra üstüne eritilmiş margarin kaşıkla sıvanarak, yufka yağlanıyor (ne yazıkki margarin olmak zorunda, donması için).

Yufka, dört parmak kalınlığında şeritler halinde kesilip, yaklaşık üç parmak kalınlığında rulo yapılıyor. İşte püf noktası da burada, bir kat hamur, bir kar yağ olmuş oluyor.

Bu rulolarımız buzdolabında üstü örtülmüş halde biraz dinlendirilip, margarinin donması da sağlandıktan sonra tekrar dışarı alınıyor.

Hamur rulosu unlanmış masaya dik bir şekilde konulup, avuç içi ile bastırılarak küçük bir yuvarlak elde ediliyor. Bir merdane yardımıyla bu hamur da yaklaşık bir pasta tabağı genişliğinde açılıp, hafif yağlanmış teflon (bu da ne yazık ki ama başka da olmuyor) tavada her iki tarafı da kızarana dek pişiriliyor.

Katmerler bir fırça ile yağlanarak tabakta üstüste diziliyorlar.

Sonrası; afiyet olsun.

Bu sadesi. İstenirse hamur yağlandıktan sonra daha şeritler halinde kesilmeden önce, ufalanmış ceviz içi ve şeker ilave edilerek; harika bir lezzet yakalamak da mümkün.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön