View Single Post
Eski 12-05-2016, 09:13   #9
megbilgi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2014
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 263
Bu başlığı açmamdaki amaç yaptığım çalışmalarda bir şekilde iz elementlerin dönüşmediğini tesbit etmemdir.

Yani sisteme nasıl giriyor ise o şekilde çıkıyor olması tedirgin etti. Makrolar bir şekilde bileşenler yaparak meyve ve yapraktaki karbon bileşiklerine bağlanıyorlar, şeker ve glikoz bileşenlerine dönüşüyorlar.

Tüketimimiz sonucunda tekrar ayrışarak doğaya geri dönüyorlar. Ancak bir Bor elementini vücud aldığında bu karaciğerde depolanıyor. Dışarıya atılabilmesi için kimyasal bir bileşenle birleşmesi lazım ve kimyasal bir reaksiyon olması gerekli.

Bu reaksiyon ise oldukça yavaş. Bu durumda siz sürekli yüksek bor almaya devam ederseniz karaciğerinizde bu birikim devam edecek. ( Bor sadece bir örnek... )

...

Şunu da eklemek lazım. Fazla ürün demek fazla gübre tüketimi değil...
Ne kadar fazla versenizde bitkinin alabileceği bir kapasite mevcut bunun üzerine çıkmanız mümkün değil.

Sorun bu değil zaten topraksız tarım sebzenin alabileceği maksimum gübreyi verdiği için mükemmel ürünler elde ediliyor safından yola çıkıyoruz. Bu durumda doğal üründen birkaç kat daha fazla elementi tüketmemiz sorunlara yol açabilirmiyi soruyoruz...

Yani topraksız tarımdan gelen ürün mükemmel özelliklere sahip olduğuna göre sürekli tüketileceği için yukarıda söz ettiğim birikim bizi nasıl etkileyecek.

...

megbilgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön