View Single Post
Eski 10-05-2016, 20:37   #29
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 541
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Salatalık ve kabakta nasıl hormon kullanılıyorlar acaba? Bu 2 meyve zaten 1 gecede hasada gelen urunlerdır. Yerlı tohum dahı eksenız hava sıcaklıgı yuksek oldugu zaman suyla bırlıkte nasıl buyudugunu anlamazsınız.

Tatsız ve goruntu bozukluguna gelınce, hıbrıt urunler cok daha verımlı oldugu gubre ısteklerı fazladır. Sız bu gubre ıstegını karsılamaz ısenız meyveler tatsız ve sekılsız olur.

Yerlı tohumlarda verım az oldugu ıcın gubreleme ısteklerı azdır. Bu bıtkılerde ıstedıgı gubreyı bulamazsa tatsız ve yamuk gelısme olur.
bu hormon işini kışın kullanıyorlar kışı bu sebzelerin büyümesi çok aşırı yavaştır ama buna rağmen yazın ne kadar sıcak olursa olsun 1 gecede ürün alıp hasat imkansızdır ilaçsız.

F1 ürünlerin ihityacı gübre değil genetik kodlarında yapılan değişikliğe istinaden oluşan ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. kullanılan gübreler gördüğüm kadarı ile hep kimyasal köylerdeki meyve ağaçlarına bile kimyasal kullanılıyor artık çoğu yerde. bu sene Osmaniye tarafına gitme imkanım oldu şubat ayında portakallara şeker gübresi dedikleri bir maddeyi verdiklerini gördüm. doğal gübre neden vermediklerini sorduğumda artık köyümüzde hayvan yok yetiştiremiyoruz bu nedenle bunu veriyoruz dediler. içeriğinde amonyum nitrat olduğunu gördüm çuvaldaki bileşen listesinde. eğer F1 lere hayvani gübre kullanılırsa başka sorunlar baş gösterebiliyor normalde dayanıklılık dediğiniz kavramın gerçekleşmediğini görmekteyiz.

Bu güne kadar kimyasal besin ve gübreyi sadece hibrit sıklamen ve hibrit cam güzellerinde kullandım. onun haricinde kullanmadım hibrit türlerde bir verim alamadım istediğim gibi gübre kullandığımda doğal hibrit olmayan türlerinde tam aksine doğal gübre ile aldığım sonuçlar olumlu ama kimyasallar ile verdiğin bezin ve gübre ile sonuçlar kötü.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön