View Single Post
Eski 10-05-2016, 18:07   #25
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 543
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eser42 Mesajı Göster
merhaba
geleneksel tohumlarımız kıymetini bilene bir hazine değerinde ama verim düşüklüğü ve görüntüsünün yeterince cazip olmamasından dolayı üreticimiz f1 tohum kullanmak zorunda, ne zaman organik tarım ürünlerini daha pahalı olarak pazardan almaya başladık. üreticimizde organik üretir, genetiği bozulmamış tohum kullanır. ben bir üreticiyim tohuma para vermek hiçte hoşuma gitmez ama pazara girebilmek için mecburuz. selamlar
hibrit olmadığı halde hibritlerin verdiğinden daha iyi sonuçlar verebilen türler mevcut ülkemizde nesli tükendiği için yurt dışından ancak 5 adetli olarak alınıp tekrardan çoğaltılması gerekmektedir ve zaman alan bir durum. devletinde işine geliyor sizin yaptığınız eğer kendi ürününüzü kendiniz üretirseniz tohum ve fide parasını başka bir alanda kullanabilirsiniz.

eskiden Ayaş domatesi vardı onu bile tükettiler sözde satan 2 firma var ama gerçek ürün olup olmadığı meçhul hiç inandırıcı gelmiyor. Ürün sırık ve aşırı büyük ürün verdiği için saksıda yetiştirmek imkansız. Yurt dışında satılan Derviş domatesi' de Ayaş ürününe benziyor görüntüde ama denemeden bilmek zor. Her bir domates neredeyse 1 kiloya yakın geliyor uygun ortam olursa.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön