View Single Post
Eski 04-05-2016, 18:24   #170
cockpit
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
Merhaba arkadaşlar

konu başlığı "Bahçede köpek bakımı" olduğu için; bir kısmını, kızımız "Ada" daha eve getirilmeden bahçemde el emeğimle yaptığım düzenlemeleri burada paylaşmak istedim. Umarım düşünen arkadaşlar fikir edinebilirler.

Onun mutluluğu için daha da yapılacak çooook şey var tabii. Beslenmesi, oyuncakları, aşıları, hapları ve diğerlerine hiç değinmeyeceğim.

O bir sokak köpeği !

Yaptığımız araştırmada; yaklaşık 2011 yılı başlarında sokaklarda doğmuş, bir kardeşi de varmış. Belediye yaklaşık altı ay civarlarında onları almış, küpe takmışlar, kısırlaştırmışlar. Geriye getirip kamyondan indirdiklerinde karşıya geçerlerken kardeşi araç altında kalmış

Soğukta kümeslerdeki tavukları kovup saman üstünde yatmış, karda/yağmurda sığınacak yer bulamamış kimi zaman, sağdan soldan beslenmiş. Sopa ile dövüldüğünü de görmüşler.

1.5 yaşında evimize kabul ettik. Veteriner kliniğinde yıkandı, küpesi çıkarıldı. Çip taktırıldı. Röntgende hafif kalça çıkıklığı belirlendi. Üsküdar Belediyesi'ne zorla kaydı yaptırıldı (böyle uygulama yapamazlarmış da).

Keyfi şimdi yerinde. Kuru mamayı sade yemez, 3 çeşit konserve mamadan günde yarım kutu ekleyerek yiyiyor. Ev yemeği/barf vermiyoruz. Çok sevse de kırk yılda bir salam, köfte ile sevindiriyoruz.

Neyse daha fazla uzatmayayım

Fotoğraflar hakkında sırasıyla kısa bilgi vereyim.

1 bölge genel / gece : Yatacağı yeri bilmesi amacıyla çevrelenen bölüm. Akşam mamasını 19:00 da yer ve kapısı kapanır. Sabah 06:00 civarında "çıkarın beni" ağlamasına kadar sesi çıkmaz.
Dış mekan tabanının bir kısmı mıcır, bir kısmı da 120 km.den taşıdığım taşlarla kaplı. Nedeni de bahçemdeki drenaj sorunu sorunum ve yaptıklarımın linki yüzünden su içinde yürümesini önlemek. Bir kısım da eşelesin, dışkı/idrar için kullansın diye toprak. Bu arada geldiğinden beri yani yıllardır, başka hiçbir yere çişini bile yapmadı.

2 kapalı kulube / gece: Çok soğuk ve gökgürültülü/şimşekli günlerde girdiği, kömürlük dediğimiz beton yapıdan ayırdığım, tabanı ahşap lambri ve halı kaplı bölme. Tabii her bölümün temizliği vs. sık sık yapılıyor.

3 yarı açık kulube / gece: İlkbahar, sonbahar gecelerinde ya da gündüz canı istediğinde ve yağmur yağarsa girdiği, altı toprak, ahşap sedirli, su kabının bulunduğu sundurma.

4 ahşap kulube: Gündüzleri isterse girer diye lambri ile yaptığım ve branda kapladığım , üstü açılabilen yazlığı. Gerçi çok çok nadir kullanıyor ama her sabah kapısı açılır akşam kapanır.

5 Rampa : Geçen yıl ağır eklem rahatsızlığı geçirdi. Merdiven çıkamıyordu, ahşap ve kıvırcık paspas ile yaptım. Hala ilaçlara devam ama şimdi iyi. Rampa yanındaki , demirden yaptırıp üstüne saksı altı koyduğum şey de serçe ve kumruların suluğu. O olmazsa kızın suluğuna dadanıyorlar.

Gündüzleri tüm bahçe onun. İsterse (tabii izin verdiğimizde) eve de girip sadece ona ayırdığımız yerde ve örtüsünün üzerinde saatlerce çıt çıkarmadan oturur.

Su, yağmur, şimşek, gökgürültüsü, siren dışında "kedi"lerden aşırı nefret eder, susmak bilmez. Başka bahçe yokmuş gibi; kediler de gelip onun 3 no'lu kulubesinde yavru yaparlar, yeni doğmuş uçmaya çalışan martı/karga yavruları bölgesinin içine düşer....

Sokak köpeği deyip geçmemek gerek , onlar bazı insanlar için bir canlı, arkadaş hatta çocuk

Saygılarımla

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen cockpit : 04-05-2016 saat 18:26 Neden: Kuş suluğu eklendi
cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön