View Single Post
Eski 03-05-2016, 15:59   #16
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın Ozlem A, haklısınız mücadeleye devam etmek lazım. Şimdiye kadar hiç ilgilenmedim hamur işleriyle, tek uğraşım kebap tandır üzerine oldu. Bunda bahçedeki köy fırınının büyük etkisi vardı ancak bu fırının hamur işlerine de uygunluğunu geç aklıma getirdim. Şimdi ise büyük bir merak sardı hamur işleri konusunda. Mesela bu gün puf böreğini okudum çokça ki zamanında annemin evde çok sık yaptığı bir hamur işiydi. Sofranın ( hamur tahtası aynı zamanda yer sofrasında masa görevi gördüğünden ona konan isim buydu) üzerinde açtığı hamurları kalaylı bakır sahanın kapağı ile kesişini gözümün önüne getirdim neden ben de yapmayayım dedim aynısını.

Bu hafta sonu planım börek yapmaya çalışmak, bakalım becerebilecekmiyim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön