View Single Post
Eski 02-05-2016, 12:27   #15
nuaymu
Ağaç Dostu
 
nuaymu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2015
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 275
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Çok güzel fotograflar. Çiçeklerin canlı, hallerinden hoşnut oldukları belli.
İklim benim bahçeninkine yakın, rüzgar hariç. Bir de benimki gölge bir bahçe. Dolayısıyla benim bahçemde yaşayanların sizin bahçede de yaşama olasılığı yüksek.

Acer gölgeyi seviyor ya da yarı güneş. Ben tam güneşte olan acerimin yerini değiştirmek zorunda kalmıştım yaprakları yandığı için.
Sağ olun sayın abk. Sizin sayfanızda okumuştum sanki bunu, aklımda da yarı güneş diye kalmış. O yüzden, sabahtan öğlene kadar güneş göreceği bir yere diktim, ev gölge yapacak. Haseki küpeleri, ajuga ve ilk clematis de aynı yönde.
Bahçede çiçekler için yarı gölge olarak ilk kurtarılmış bölge, minik bir üçgen aslında. O üçgene taş örmeyi düşünüyorum, yapabildiğim kadar. A köşesi.
Rüzgar meselesi de bizi epeyce uğraştıracak gibi görünüyor, o yüzden bahçenin tüm çevresine çit oluşturmaya karar verdik, ligustrumlar ve kuzeybatı köşesine de leylandiiler diktik mart sonunda.
Ligustrumlar dikildikten sonra 20cm.'den itibaren budanmalıymış, budadık ve çıkan tüm budama parçalarını da aralara yerleştirdik, onların da bir kısmı tuttu
Çitler büyüyene kadar da... yeşil sera örtülerini kullanmaya karar verdim, güney cephesinde gölgelik olsun diye tellere çekmeye başlamıştım ki, rüzgarı da kestiğini fark ettim. Tümüyle kesmiyor tabii, uygun bir esintiye dönüştürüyor. Bu yüzden, yapılacaklar listesine tüm bahçeyi yeşil örtüyle çevirmek eklendi. Yapılan kısım da fena durmuyor. O kısmın fotoğraflarını henüz çekemedim.

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön