View Single Post
Eski 28-04-2016, 18:15   #23
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit Mesajı Göster
Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba

Bugün önceki mesajlarımda bahsettiğim dalgıç pompamı deneme fırsatı buldum. Toprağa gömdüğüm 240 lt.lik küçük depomun az bir kısmı dolmuş. Büyük depom bahçeye toplanan su konusunda çok yardımcı oldu.

Pompanın 8000 litre/saat kağıt üstü özelliği beni oldukça ürkütmüştü. 1 parmaklık 15 metre hortumu, telsiz antenimden de yararlanıp yaklaşık 2 metre yükseğe çıkış/iniş yaparak pompaya bağladım ve çalıştırdım. Büyükçe ağaçları rahatça sulayabilecek, müştemilat klozetine kolaylıkla drene edilebilecek bir basınça tahliye etti depoyu.

Toprağım da pamuk gibi şimdilik. Herkese tekrar teşekkürler

Küçük bir sorun oldu yalnızca. Depodaki suyun tahliyesi sırasında maalesef oldukça pis bir koku (lağım kokusu gibi) yayıldı, bir süre sonra kayboldu. Deponun girişi, fotolardan da görüleceği gibi keten ile kapatılmış ve oluklar yerleştirilmişti.

Sulama için kullanımını engellememek kaydı ile çözüm sağlanabilir mi?

Saygılar.
C bandı ultraviyole lambasını tank içine yerleştirin diyecem, ama C bandı ultraviole güneş ışığındaki ultraviyoleden daha kısa dalga boyuna sahip ve bu da tankınızı kısa sürede çürütür. Tanktaki suyu bir akvaryum sirkülasyon motoru takarak havalandırabilirsiniz. Bu kokuyu engelleyebilir. GAP7 akvaryum içi filitrenin su püskürtme ağzında hava karıştırma hortumu var. Motoru suya daldırıp bu hortumun diğer ucunu suyun dışında bıraktığınızda ciddi miktarda havayı suyun içerisine karıştırıyor. Dikkat etmeniz gereken nokta, motor kafasını suyun3-4 cm'den daha derine koymamanız gerektiği. Bu durumda oldukça bol miktarda hava su içerisine karışır. Bakteri gelişimi engellenmiş olur. Denemeye değer, GAP7 motorun fiyatı 20TL civarında. 10 watt güç harcaması var. Motoru, geniş bir styropor (köpük)parçasıyla suyun altında askıya alabilirsiniz. Köpüğün kapalı gözenekli olmasına dikkat edin. KoçTaş'ta foamboard diye satılıyor. Açık ve kapalı gözenekli olanları var.


Düzenleyen Doku_Kültürcü : 28-04-2016 saat 18:21 Neden: düzeltme.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön