View Single Post
Eski 28-04-2016, 09:57   #1
borasagir
Yeni Üye
 
borasagir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 28
borasagir / Balkon

Merhaba ,

Uzun zamandır takip ettiğim üyelerin balkon ve terasları bölümünde kendi balkonumu sizlerin beğenisine sunmak için konuyu açtım.

Ankara İncek'te bulunan evimin 15m2'lik balkonunda , bazı konut projelerinde kat bahçesi olarak tanımlanan küçük ( 3m2 ) bir toprak alan mevcut. Geçen sene , bu eve taşınmadan önce yine balkonumda salatalık,biber,soğan,kadife,reyhan ile başlayan macerama buradan daha çok çeşitle devam ediyorum.

Evimin balkonu öğle güneşini akşama kadar güzel ve engelsiz bir şekilde alıyor. Dolayısıyla güneşle ilgili pek sıkıntı çekmeyecek gibi görünüyorum en başında. Çim alanın solundaki beyaz saksının arkasında da güzel bir alanım mevcut.

Bu sene daha önce domates yetiştirme bölümünde de bahsettiğim gibi kısa bir Amsterdam seyahatim oldu. Gelirken yanımda getirdiğim lale soğanı , cherry domates , rio grande domates ,mini paprika , sivri biber , çilek ile birlikte daha önce elimde bulunan salatalık , kadife ve çim tohumlarından güzel ve yeşil bir balkon düzenlemeye koyuldum.

Önce yukarıda belirttiğim küçük toprak alanı,ortasında laleler olacak şekilde düzenledim ve kalanına çim uygulaması yaptım. Çimlerim Anadolu tohum firmasının 5 karışım tohumları. Lalelerden de 1 tanesi dışında ses seda yok gibi görünüyor.

Saksılarım sabırsızlıkla fideleri bekliyor. Bu arada tohumlarım da çimlenmeyi beklerken balkonumdan ve hazırlıklarımdan bir kaç fotoğraf ile başlayalım.

Keyifli bir paylaşım olmasını umuyorum.

Eklenen Resimler
     
borasagir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön