soğuk katlama
Japon Akçaağaç (Acer Palmatum) ve Japon Kirazı tohumu çimlendirmek istiyorum.
Tohum paketinin üzerinde yazan direktifler;
1) 24 saat süresince tohumu suda bekletin.
2) Daha sonra 1 ile 8 derece arasında 3-4 ay boyunca nemli olarak tutun.
Tohumları buzdolabına koyacağım, nemli tutmak için ne yapmalıyım.
Uzun süre nemli kalması için peçeteye mi sarmalıyım, yoksa altına ve üstüne sünger mi koyup nemlendireyim?
Sorularım;
1) buzdolabında uzun süre nemli kalması için nasıl bir yöntem izlenmeli
2) ne kadar sürede bir nemlendirilmeli
3) nemlendirmeden kasıt tam olarak nedir? Mesela peçeteye sardığımızı farzedersek, çok hafif 1-2 fısfıs mı yapılmalı, yoksa peçete iyice ıslatılmalı mı? Net olması açısından şukadar peçeteye şukaradar mg su örneği verebilirmisiniz.
teşekkürler...
|