View Single Post
Eski 22-04-2016, 10:24   #22
dataminers
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 9
Wink soğuk katlama

Japon Akçaağaç (Acer Palmatum) ve Japon Kirazı tohumu çimlendirmek istiyorum.

Tohum paketinin üzerinde yazan direktifler;

1) 24 saat süresince tohumu suda bekletin.

2) Daha sonra 1 ile 8 derece arasında 3-4 ay boyunca nemli olarak tutun.


Tohumları buzdolabına koyacağım, nemli tutmak için ne yapmalıyım.

Uzun süre nemli kalması için peçeteye mi sarmalıyım, yoksa altına ve üstüne sünger mi koyup nemlendireyim?

Sorularım;

1) buzdolabında uzun süre nemli kalması için nasıl bir yöntem izlenmeli

2) ne kadar sürede bir nemlendirilmeli

3) nemlendirmeden kasıt tam olarak nedir? Mesela peçeteye sardığımızı farzedersek, çok hafif 1-2 fısfıs mı yapılmalı, yoksa peçete iyice ıslatılmalı mı? Net olması açısından şukadar peçeteye şukaradar mg su örneği verebilirmisiniz.

teşekkürler...

dataminers Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön