View Single Post
Eski 19-04-2016, 18:34   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
İzmir Bit pazarı

Bahçe çok yormaya başladı. Cumartesi sabah erken gidiyor gece geç vakit dönüyorum. Bu bana bir pazar günü dinlenme imkanı sağlıyor ki hafta başı işe ancak öyle başlayabiliyorum. Eğer C.tesi akşamı köyde kalırsak pazar da hiç durmadan çalışmak oluyor ve benim vücudum bu yüke dayanamaz oldu hele ayak ağrısı katlanılacak gibi değil. Sadede gelecek olursam, pazar evde olunca aklıma bit pazarına gitmek geldi. Gıda çarşısının orada kurulan bu pazar enteresan satıcılarla dolu.

Bu hafta ne istediysem buldum pazarda. Bahçede bir bakkal terazim var eski usul ona pirinç dirhem alayım diyordum 5 tane buldum bir satıcıda ne vereyim bunlara dedim 5 lira ver al abi dedi. Verdim aldım.
Şöyle eski ama Alaman işi sağlam bir mengene alsam diyordum onu da buldum tam bahçeye göre.
Kuşçulara doğru yürüdüm bir satıcı sapan yapmış hemen aldım bir tane asacağım duvara. Çatalı da zeytinden. Büyük bir sulak gördüm çok güzel bahçe için ama metali hoşuma gitmedi aynısını tenekeciden bulurum diye onu es geçtim...nasipse haftaya hallederim dedim.
Biley makinası almıştım gene aynı pazardan seneler evvel ona taş buldum.. 3 lira. Amca öbürünü de al ikisine 5 lira ver dedi, bu taş beni götürür ya dedim haklısın dedi gülerek...Biley makinam elle dönen cinsten.. oda sanırım Alaman....
Deve kazığıymış ta uzaktan beni çağırdı bir demir kazık...Çok güzel bir parçaydı, en az 100 yaşındadır dedi 100 lira istedi...çok para antikacı da değilim ki alayım, devem olsa alırdım dedim...
Bir şerit metre gördüm ahşap saplı pirinç çerçeveli ve metal şeritli. Onu bırakamadım aldım... Evin içine asmalık...
Hafta sonu bahçeye gidince fotoğraflarını çekip yükleyeceğim nasipse....

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön