View Single Post
Eski 07-04-2016, 16:32   #25
laputa
Ağaçsever
 
laputa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 84
Sn Poizer, ek bilgi icin tesekkurler.
Simdi endisenizi daha iyi anliyorum. Sizin kurmak/yonetmek istediginiz sistemin girdileri ve ihtiyaclari ile benim kurmak istedigim sistemin parametreleri oldukca farkli. Bunu siz de belirtmistiniz.

Ama, mutfaktan cikan gri suyun, bahce sulamada (ozellikle meyce agaclari), cokca kullanildigini (ozellikle Avrupa`da) ve memnun kalindigini okuma sansim oldu. Evden cikan gri suyun kullanim alani kurulan sisteme gore bir cok farkli sekilde degerlendirilebiliyor.

Ilk karsima cikan sayfayi paylasiyorum.

The Simple Farm: Grey water system in cold climate

blogun en altinda, sorulan bir soruya, sistemin 2 yildir sorunsuz calistigi da belirtilmis. (Kis sartlarina da vurgu olabilir, ama agaclar buyuyor )

Gri su bir yana, artik siyah suyu bile, septik + wetland uygulamalari ile, tekrar kullanilabilir hale donusturuyorlar (kimsayasal kullanmadan, tamamen dogal yollar ile). Spetik tankta bekledikten sonra cikan siyah suyu bitki kokleri ile oksijenlendirirken, ayni bitkilerden mahsul de aliyorlar. Ve wetland sonrasinda, su aritilmis bir sekilde baska yerlerde kullanilmak uzere sisteme tekrar katiliyor.


Düzenleyen laputa : 07-04-2016 saat 17:33
laputa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön