View Single Post
Eski 07-04-2016, 10:27   #27
bebeto016
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Yere konulan leğenlere oranla kat be kat fazla böcek yakalanıyor. 1 saat içinde dolan bardaklar oluyor. Özellikle bardakları öğlen saatlerinde güneş görmesine dikkat ederek yerleştirilmesinde fayda var.

Bugün bayer firmasından bir ziraat mühendisi beyle görüştüm. Sağ olsun ilaçlar hakkında epey bilgi verdi. Bir arkadaş calypso'nun 2-3 gün arayla atıldığından bahsetmiş. Bunu yetkili kişiye sordum ve bu sene için belki yararlı olabilir ancak ileriki yıllarda sorununuz artar dedi. Sebebini ise böcekleri 2 defadan fazla calypso uygulamasına bağışıklık kazandıklarından bahsetti. Kendi ilaçlarının rastgele atılmamasını önemseyecek kadar ciddiler. Başka bir firma olsa bol keseden sinek ilacı gibi at diyebilirdi. Bu ilacı kiraz sineği için kullanacağımdan 2. doz için başka bir ilaç önerdi bir kaç güne o ilacı alacağım. Gelişmeleri yazmaya devam ederim. Aman çok sık kullanıp böcekleri azdırmayalım.
konunun ortalarinda resimleri mevcut sizin bahsettiginiz bardaklara benzer şaşa şiseleriyle tuzaklar hazirladim 2 yil ilac kullanmamak icin diretip bunlari kullandim. kismen etkili oldu. zararlinin belki 10da 2 sini yoketti. fakat meyvelerimi kurtaramadi kayip yuzde 60-70.. 4 yildir bahcemde nasi armudu var her sene ustu cicek doluyor.. ustlerine bahsettiginiz bardaklara benzer aparatlardan 2 ser 3 er yerlestiriyorum. diplerinede mavi legen fakat
4 yillik 7 fidanimdan bu zamanda sadece 1 tane gecen yil meyve aldim.

ilac bence tek cozum.. bu mavi legenler bardaklar siseler boş.. her sene fazlasiyla yine cikiyorlar. bence yapilmasi gereken ben test edemedim fakat egerki ilaclamanin ertesi gunu bu bocekler zarara devam ediyorsa 2-3 gun arayla ciceklenme doneminde ilaclama yapilarak cozume ulasilabilinir. **** hic degilse meyveler kurtarilir.

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön