View Single Post
Eski 22-08-2007, 17:28   #109
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Nevsune hanım, kerevizin kopkusundan hiç hazzetmem. Sapıda kereviz gibi kokuyorsa hiç aldırmayın bana.

Bu akşam yapacağım karışık turşunun malzemeleri hazır sayılır.

-İri taneli tuz
-Sarımsak bol miktarda
-Beyaz lahana
-Nohut
-Maydanoz
-Yeşil fasulye
-Havuç
-Minik salatalıklardan
-Dilimlenmiş Limon
-Asma yaprağı ve Filizi
-Kırmızı Biber
-Sirke
-Limon suyu
-Şeker
-İçme suyu

Sirkeyi Billur hanımın tarifine göre hazırlayacağım.

2 litre suya, 4 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyip kaynatacağım. Soğuduktan sonra 1 subardağı limon konsantresi ve 1 subardağı sirke ekleyeceğim. Böylece hem sirkeli hem limonlu olacak. Umarım tadı iyi olur. 5 litrelik cam kavanoza iyi gelir bu miktar sanırım.

Sebzeleri de yıkayıp, havuçları ve lahanayı doğrayıp, fasulye ve salatalıkları olduğu gibi içine atacağım. Lahanayı haşlamaya gerek var mı?
Bir avuç kadar nohut, dilimlenmiş limon 2-3 baş sarımsak, bir demet maydanoz, kırmızı biber, asma yaprağı ve filizini de ilave edip hepsini sıkıştırıp ağzını sıkı sıkı kapatacağım. Yanlış olan bir şey var mı?

Aslında daha önce çok güzel turşular yapmıştım fakat suyunu biryerlerden getirtmiştik. Çok lezzetliydi, içinde hem limon hem sirke varmış sanırım. Bende küçük salatalıklardan ve biberlerden kurmuştum.

Ama karışık turşuyu ilk kez yapacağım, hemde suyunu da kendim yapacağım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön