View Single Post
Eski 06-04-2016, 18:21   #26
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi herkul Mesajı Göster
nasıl mavi bardak biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz sn. tarku. Malum ayvacıyız ayvayada verdiği zarar önemsenemez bu zararlının
Yere konulan leğenlere oranla kat be kat fazla böcek yakalanıyor. 1 saat içinde dolan bardaklar oluyor. Özellikle bardakları öğlen saatlerinde güneş görmesine dikkat ederek yerleştirilmesinde fayda var.

Bugün bayer firmasından bir ziraat mühendisi beyle görüştüm. Sağ olsun ilaçlar hakkında epey bilgi verdi. Bir arkadaş calypso'nun 2-3 gün arayla atıldığından bahsetmiş. Bunu yetkili kişiye sordum ve bu sene için belki yararlı olabilir ancak ileriki yıllarda sorununuz artar dedi. Sebebini ise böcekleri 2 defadan fazla calypso uygulamasına bağışıklık kazandıklarından bahsetti. Kendi ilaçlarının rastgele atılmamasını önemseyecek kadar ciddiler. Başka bir firma olsa bol keseden sinek ilacı gibi at diyebilirdi. Bu ilacı kiraz sineği için kullanacağımdan 2. doz için başka bir ilaç önerdi bir kaç güne o ilacı alacağım. Gelişmeleri yazmaya devam ederim. Aman çok sık kullanıp böcekleri azdırmayalım.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen tarku : 06-04-2016 saat 18:30 Neden: calypso hakkında bilgi ilave ettim.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön