View Single Post
Eski 06-04-2016, 18:40   #29
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skayacik Mesajı Göster
20 ve 25 nolu mesajı okumadan o taşı çıkartmaya çalışmaya uzun yıllar devam edenler olacaktır )
Ben de sulandırmak değil de hoşluk olsun bağlamında şöyle bir soru sorayım havada tarım yapılırmı?Malum arsalar çok pahalı.
Oğlumun çok beğenerek izlediği bir çizgi film var.İbi ile Tosi isimli.Malum çocukla beraber biz de izliyoruz mecburen.Orada balonlara bağlı bir uçan köy var harika birşey...
Küçük yaşlarda tarımla tanışsam ne hayaller kurardım kimbilir
Yörüğün hikayesini belki bilirsiniz. Hayal kurar, gözünün görebildiği her toprağın kendisine ait olmasını hayal eder. Sonra toprakla uğraşmaya sıra gelince, zorluğunu görüp "aman şuracık yeter" dermiş. Toprakla uğraşmayanlar için uçsuz bucaksız tarlalara sahip olmak güzel gelir. Ancak o toprakla uğraşmaya sıra gelince, ne kadar küçük o kadar güzel gelir. Bu başlıkta açan kişi acaba o 1 dekar araziyi ekip dikmiş mi sormak lazım. Gübresini atmış mı? çapalamayı yapmış mı? ürünü ekip, çapalamasını, sulamasını, gübrelemesini, ilaçlamasını, hasadını yapmış mı? yazarken, okurken bile insan yoruluyor.

Yetiştirdiğim elmaları pazarda kendim satıyorum. Geçenlerde bir kadın geldi " bu elmalar senin bahçenden nasılsa, ucuz ver" dedi. Ben de kadına "bu elmalar kurtlu olsa, küçük olsa alır mısın "dedim. Almam tabi dedi. Bu elmalar buraya gelene kadar ne kadar uğraş istiyor haberin var mı deyince, hemen uzaklaştı. İnsanlarımız üretimin zorluğunu bilmiyorlar. Aman canım Allah veriyor, havadan para kazanıyorsunuz diyorlar. Hayaller tatlı, gerçekler ise oldukça acı. Pazarda bazen yerlere atılan domatesleri görüyorum ve onu üretenin çektiği çileleri düşününce, acıyorum.

tarku Çevrimdışı   Başa Dön