View Single Post
Eski 06-04-2016, 15:50   #16
PokPok
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-03-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 56
Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince itinalı bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Tuzlulukla ilgili gözleminiz çok isabetli. Ben de bugün bir güncelleme yapıp bundan bahsedecektim, benden hızlı davrandınız. Başkalarının projemi takip edip yorum yapması çok güzel.

Problemime gelirsek yaprak kıvrılma problemi son iki haftadır vardı ama son iki gündür sadece Trinidad scorpion türünde yeni gelişim çok bozuk çıkmaya başladı. Şöyle:

Name:  7.jpg
Views: 1134
Size:  67.9 KB

Önce, artık dışarıya çıkarmaya başladığım için bit zararı mı diye düşündüm ama bitkilerde hiç bir ize rastlanmıyor. Olmadığına karar verdim.

Besleme rejimim ilk başta 0,5 EC'den yavaş yavaş şimdilerde 1 EC'ye geldiği için öncelerde aşırı beslemeye hiç ihtimal vermiyordum. Sonunda dün kullandığım ortam aklıma geldi. Biobizz Coco-mix diye bir ürün. Üretici firmaya göre önceden yıkanmış ve buffer işlemi yapıldığı için torbadan çıktığı gibi kullanılması uygun. 0'a yakın EC diye reklam yapılıyor. Google'da arama yapınca Hydromag dergisinin 10 civarı coco ürünü ile yaptığı testi buldum. Bu testte benim de kullandığım ürünün tuzluluğu 1,12 EC çıkmış yani çok yüksek. Benim de koyduğum miktar eklenince genç bitkilere herhalde çok geldi.

Ne yaptım derseniz ortam pH'ını değiştirmemek için 10lt damacana suyunu pH 5,8'e düşürdükten sonra en çok etkilenen bitkilerin medyasını bayağı bol suyla yıkadım. Umarım böylece fazla tuzdan kurtuldum. Ancak yeni yaprakların çıkışıyla tedavinin etkili olup olmadığını göreceğiz. Beni izlemeye devam edin.

PokPok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön