View Single Post
Eski 06-04-2016, 08:21   #24
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
yeni birşey değil ama burdan paylaşmak istedim;

bugun itibariyle bizzat kendimce bakla zınnına karşı denenmiş ve test edilmiş olarak akşam serinlikte sırt pompasına 20 lt ye 10 ml calipso 240 OD çiçekte olan armut kiraz şeftali ağaçlarına atılıp yaklaşık 30 dk içerisinde bu ağaçlarda zınnı istilasına uğramış çiçeklerdeki bakla zınnıları nakavt olmuş halde ağaçların dibinde görülmüştür. arılara karşı bir etkisini görmedim. akşam serinlikte atılmış olması veya arılara karşı öldürücü bir etkisi olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

yanlız tek test edemedigim konu ertesi gun meyve çiçekleri tekrar bakla zınnı hucumuna ugrayıp uğramadıgı veya etkisinin diger gunlerdede devam edip etmediğini görmem.

bu yıl geç kalmış olsamda meyvelerin yuzde 50-60 ını kaybetik fakat bu haşereye karşı çözümü bulmanın sevincini yaşıyorum.

ilacın fiyatı biraz pahalı olsada değer: 65 tl
Calypso'yu atacaksanız akşam serinde değil, böceklerin en aktif olduğu öğlen saatlerinde atmanız gerekir. Ağaçlardaki böcekleri öldürüyor ancak ertesi gün gelen böcekler aynen işlerine devam ediyorlar. Popülasyonu azaltmak açısından etkili ancak %100 etkili değil maalesef. Ayrıca mavi leğen koymak yerine ağaçlara mavi bardaklar asmak çok daha etkili.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön