View Single Post
Eski 22-08-2007, 16:04   #80
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
KENDİ USÜLÜM PATLICAN TURŞUSU:


2 kg patlıcan (ufak, körpe, çekirdeksiz)
1 adet minik boy beyaz lahana
1 adet havuç
10 adet yeşil sivri biber
5 adet kırmızı kalın salçalık biber
1 bağ maydanoz
1 baş sarımsak
3 yemek kaşığı pulbiber
tuz, tozşeker, sirke

İLK AŞAMA: Akşamdan patlıcanların saplarını keselim, karınlarını yaralım ve kaynamakta olan suya atıp 2-3 dakika haşlayalım ya da çok kaynamış suyun içinde 4-5 dakika bekletelim. Sıcak sudan çıkarttığımız patlıcanları soğuk suya tutup bir masanın üzerine dizelim. Üzerine yuvarlak bir tepsi ve su dolu bir tencere koyup ağırlık yapalım ki acı suyu ve siyahlığı gitsin; bu şekilde sabah dek bekletelim.

İKİNCİ AŞAMA: Sabah kalktığımızda diğer malzemeleri minik minik doğrayalım, 1 baş sarımsağı ve pulbiberi de ekleyip iyice harmanladıktan sonra oluşan karışımı patlıcanların içlerine doldurup karınlarından kereviz saplarıyla sıkıca bağlayalım. Hazırladığımız
patlıcanları kavanoza düzgünce yerleştirelim.

SON AŞAMA: 1 litre suya 2 yemekkaşığı tepeleme tuz, 1 yemekkaşığı tozşeker
koyup kaynatalım. Kaynamış su soğuduktan sonra içine 1 su bardağı sirke ilave edip iyice karıştırıdıktan sonra kavanozun içine boşaltalım.
Ben tedbir olarak iki litre suya iki katı ölçüde hazırlıyorum.

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön